Kävelykilometrikisa

Kävelykilometrikisa on käynnissä - tule mukaan!

Ilmoittaudu mukaan Pikomalan retkeilijöiden joukkueeseen osoitteessa www.kavelykilometrikisa.fi. Käytä ilmoittautuessa joukkueen osallistumiskoodia Pikomala 1998.

Valtakunnallinen Kävelykilometrikisa on avoin kaikille ja osallistua voit yksin tai porukalla. Kilometrejä kirjataan touko-lokakuun ajan.

Helsingin seudun liikenne HSL ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kutsuvat sinut mukaan kävelemään.

• Kävely parantaa terveyttä ja hyvinvointia.
  • Kävely on päästötön kulkutapa ja auttaa ehkäisemään ilmastonmuutosta, jos teet matkasi auton sijasta jalan.
  • Kävely on olennainen osa joukkoliikenteen käyttöä. Ehkäpä voisit lisätä kävelyä jäämällä pysäkin tai kaksi aiemmin pois kyydistä?
  • Kävelykilometrikisaan osallistumalla työnantaja voi kannustaa työntekijöitään ja myös kunta asukkaitaan liikkumaan enemmän lihasvoimin ja voimaan paremmin.

Mistä kisassa on kyse?

Kilometrikisa on niin yksilöille kuin joukkueille suunnattu leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat kävelykilometrejään ja/tai -minuuttejaan ylös ja kartuttavat omaa tai oman joukkueensa kilometri- ja/tai minuuttisaldoa kisan aukiolon ajan. Vuonna 2021 kisan ajankohta on 1.5.-31.10. Jos kisaan haluaa osallistua yksin, osallistujan tulee perustaa oma yhden hengen joukkueensa. Useamman ihmisen joukkue voi olla esimerkiksi työyhteisö, seura, yhdistys tai mikä vaan muu porukka.

Ilmoittaudu mukaan Pikomalan retkeilijöiden joukkueeseen osoitteessa www.kavelykilometrikisa.fi. Käytä joukkueen osallistumiskoodia Pikomala 1998.

Kilometrit ja/tai minuutit tulee kirjata viimeistään kahden päivän kuluessa kisan päättymisen jälkeen, jonka jälkeen kirjausmahdollisuus suljetaan.

Tänä vuonna sarjoja on neljä: yksilösarja, parisarja, piensarja ja suursarja. Sarjaa ei valita erikseen, vaan se määräytyy sen mukaan, kuinka monta ihmistä on ilmoittautunut joukkueeseen. Joukkue, jossa on 3-24 osallistujaa, osallistuu piensarjaan ja joukkue, jossa on vähintään 25 osallistujaa, siirtyy suursarjan puolelle.

Yksilösarjan voittaja on se, joka on kävellyt enemmän kilometrejä tai minuutteja kuin muut yksilökisaajat. Voittajajoukkue on sekä parisarjassa että pien- ja suursarjassa puolestaan se, jolla on kisan päätyttyä eniten kävelykilometrejä tai -minuutteja osallistujaa kohden.